Primăria Piatra-Neamţ va primi o donaţie de 4 hectare de teren din partea unui retailer electro-IT din România, pentru construcţia viitorului Spital Municipal.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Piatra-Neamţ, terenul se află la ieşirea din oraş către municipiul Roman, în apropierea Sălii Polivalente.

„M-am născut şi m-am format în Piatra-Neamţ, aici am urmat şcoala şi liceul. Nu pot şi nu vreau să rămân indiferent la tragedia ce a lovit în luna noiembrie a anului trecut oraşul căruia îi datorez atâtea”, a declarat CEO Altex, Dan Ostahie.

„Încă de la începutul mandatului mi-am propus ca principal obiectiv construirea unui Spital Municipal la Piatra-Neamţ. Motivele care îl fac atât de important sunt evidente şi cred că toată lumea este de acord cu necesitatea lui. Parteneriatul cu Altex România reprezintă primul pas în acest sens, poate cel mai important, pentru că municipiul Piatra-Neamţ nu deţine o suprafaţă atât de mare de teren, de care este nevoie pentru o investiţie de asemenea amploare. Donaţia Grupului Altex este piatra de temelie a acestui proiect şi îi mulţumesc domnului Dan Ostahie, şi am convingerea că nu greşesc dacă o fac şi în numele întregii comunităţi, pentru acest gest extraordinar”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

De la începutul pandemiei, retailerul a făcut donaţii importante către sistemul sanitar, IGSU şi Inspectoratul General al Poliţiei Române. AGERPRES