Primăria Piatra-Neamţ redirecţionează banii pentru iluminatul de Paşte şi festivaluri către acţiuni umanitare

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat că fondurile destinate iluminatului ornamental de Paşte, dar şi cele pentru festivalurile organizate de municipalitate, vor fi redirecţionate către acţiuni umanitare.

“Am decis ca în acest an dificil pentru fiecare dintre noi, să renunţăm la beculeţele luminoase de Paşte şi să redirecţionăm fondurile bugetate în acest sens către acţiuni umanitare, de luptă împotriva Covid-19 şi ajutorare a persoanelor afectate. De asemenea, sumele de bani care au fost alocate la începutul acestui an, în bugetul local, pentru festivaluri, vor fi redirecţionate pentru finanţarea unor acţiuni umanitare de sprijin a populaţiei afectate şi combaterea coronavirusului”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Suma totală redirecţionată către aceste acţiuni este de circa 500.000 lei. Din aceşti bani vor fi achiziţionate măşti, dezinfectant, mănuşi, teste, medicamente, echipamente de protecţie, aparate de testare şi vor fi sprijinite persoanele vârstnice. AGERPRES