stoica-mihaela.jpgPrimaria Piatra-Neamt a contractat un credit de 50 de milioane de lei de la BCR, pentru construirea unei partii de schi si a unei instalatii de transport prin cablu pe muntele Cozla, situat in zona de nord a orasului, a declarat Mihaela Stoica, viceprimarul localitatii.
„Prin aceasta investitie se doreste amenajarea unui domeniu schiabil care sa diversifice oferta turistica a zonei, urmand ca in viitor sa devina un punct de atractie si pentru turistii din afara tarii”, a mentionat Stoica.

Proiectul prevede realizarea unei partii pentru schiorii incepatori si avansati, cu sistem de iluminat propriu, a unei instalatii de zapada artificiala si a unei telegondole. Imprumutul a fost contractat anul trecut si este rambursabil in 20 de ani.

„Studiile de fezabilitate au fost deja incheiate, lucrarile vor incepe in luna august si speram sa se finalizeze in circa sase luni”, a precizat Stoica.

Potrivit reprezentantului primariei, autoritatile locale intentioneaza sa concesioneze terenurile din jurul complexului turistic unor investitori privati, pentru construirea de hoteluri, restaurante, campinguri si centre de echipament sportiv.