Primăria municipiului Piatra-Neamţ are, în diferite faze de implementare, 13 proiecte cu finanţări nerambursabile, în valoare totală de aproape 16,6 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă remis de municipalitatea pietreană. Dintre cele 13 proiecte, 10 sunt cu finanţare europeană, iar trei – cu fonduri guvernamentale.

„Atragerea de fonduri, în principal europene, a fost şi rămâne o prioritate pentru administraţia pietreană şi vom reuşi să realizăm din fonduri atrase proiecte de investiţii importante pentru oraş şi pentru cetăţeni. Ne batem pentru fiecare cent din bani europeni şi fiecare leu din programe naţionale, care poate fi atras în Piatra-Neamţ, nu ratăm nicio sursă externă de finanţare. Prin implementarea acestor proiecte, municipiul Piatra-Neamţ se va dezvolta într-un ritm accelerat în următorii 3 ani, fapt ce va genera o creştere a calităţii vieţii şi confortului pentru cetăţenii oraşului”, a declarat primarul Dragoş Chitic.   Proiectele cu finanţare europeană vizează extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public, modernizarea staţiilor de aşteptare pentru transportul public de persoane şi realizarea unui sistem bike-sharing cu staţii pentru biciclete în toate cartierele oraşului.

Primăria Piatra-Neamţ implementează cu fonduri europene şi proiectul privind reabilitarea, modernizarea şi reconfigurarea unui coridor secundar de transport est-vest precum şi realizarea a trei grădini publice urbane.

Tot cu fonduri europene sunt realizate 11 zone publice de internet gratuit şi va fi reabilitată complet o grădiniţă. Proiectele cu finanţare guvernamentală sunt pentru realizarea a 6 staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, finalizarea construcţiei unei şcoli şi respectiv a unei grădiniţe. În actualul exerciţiu financiar, Primăria Piatra-Neamţ a pregătit 32 de proiecte, însumând peste 92 milioane de euro, acestea fiind în diverse stadii procedurale. AGERPRES