Primăria Piatra-Neamţ a semnat un nou proiect european în valoare de 2,9 milioane euro

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a semnat, pe 2 aprilie, un contract de finanţare europeană în valoare de 2,9 milioane euro, din care contribuţia municipalităţii este de 2%.

Proiectul se referă la reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Tehnic de Transporturi din Piatra-Neamţ. “Consider că unul dintre fundamentele principale ale unei comunităţi îl reprezintă educaţia membrilor ei. Mai multe unităţi şcolare din Piatra-Neamţ vor beneficia în perioada următoare de reabilitare, modernizare şi dotare din fonduri europene atrase în cadrul actualului Program Operaţional Regional al Uniunii Europene. Fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemâna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile şi din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în oraşul nostru”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

În cadrul proiectului semnat joi vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a clădirii, reabilitarea acoperişului precum şi dotări specifice pentru creşterea şi îmbunătăţirea infrastucturii educaţionale de care beneficiază 635 de elevi şi 50 de cadre didactice ale Colegiului Tehnic de Transporturi din Piatra-Neamţ. AGERPRES