Primaria Piatra Neamt a primit un Premiu de Excelenta pentru Mediu

stefan__gheorghe.jpgMunicipalitatea Piatra Neamt a primit din partea Ministerului Mediului diploma de Excelenta pentru Mediu pentru un proiect privind colectarea si prelucrarea selectiva a deseurilor in oras.
Acest proiect a permis municipiului Piatra Neamt sa se alinieze la reglementarile si standardele Uniunii Europene in ceea ce priveste colectarea, sortarea, transportul, tratarea si depozitarea deseurilor, precum si eliminarea principalei surse de risc de imbolnavire in comunitate. Potrivit primarului de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, interesul acordat de municipalitate protectiei mediului nu se limiteaza doar la implementarea acestui proiect.

Ca viitoare statiune turistica, municipiul Piatra Neamt acorda o deosebita importanta acestui aspect, managementul deseurilor fiind coroborat cu proiecte de reamenajare a spatiilor verzi existente si de realizare a mai multor locuri de relaxare si noi spatii verzi.

“Proiectele turistice mari, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii turistice pe Muntele Cozla, sunt completate, acolo unde s-a intervenit, de reimpaduriri si de amenajari specifice, menite sa pastreze frumusetea si bogatia naturii. Tinem foarte mult la renumele de Perla a Moldovei, la titlul de Cel mai verde oras din Romania primit de Piatra Neamt in programul ‘Umbrela Verde’ si ii asigur pe pietreni de tot interesul in protejarea si conservarea mediului inconjurator” – a declarat primarul Gheorghe Stefan.

Articol realziat de Claudia Atanasoae.