Primăria municipiului Petroşani va monta, în vecinătatea sediului instituţiei, o staţie de încărcare a vehiculelor electrice, echipamentul fiind pus la dispoziţia administraţiei locale, cu titlu gratuit, timp de doi ani, de către o companie specializată în acest domeniu.

Având în vedere faptul că o parte dintre turiştii care vizitează zona noastră, de o frumuseţe naturală deosebită, sunt proprietari de maşini electrice, am propus Consiliului Local aprobarea ofertei (…) de preluare în comodat a staţiei de încărcare şi aprobarea regulamentului privind funcţionarea şi exploatarea acesteia„, a declarat joi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Proiectul pilot a fost aprobat de Consiliul Local Petroşani, fiind primul de acest fel din Valea Jiului, a precizat edilul local.

Cheltuielile cu amplasarea şi punerea în funcţiune a staţiei de încărcare electrică se ridică la 10.000 de lei.

Primarul a arătat că, în viitor, pe raza localităţii vor mai fi amenajate alte câteva staţii de încărcare a vehiculelor electrice, imediat ce administraţiile locale vor putea să acceseze fonduri europene. AGERPRES