Viceprimarul orasului Petrila, Dumitru Rascolean, a declarat ca Primaria Petrila isi va infiinta propria companie de transport local, pentru a nu mai depinde de firma ZMK.
„Nu vom mai fi la mana celor de la ZMK. Mai avem putin si vom termina regulamentul de functionare al noului serviciu din primarie care se va ocupa de transportul persoanelor. Avem nevoie de acceptul Consiliului local al municipiului Petrosani pentru ca masinile sa mearga pana in Petrosani si suntem aproape de a realiza si acest protocol. La ultima sedinta de consiliu de la Petrosani s-a pus in discutie acest protocol dar a fost amanata semnarea lui pentru a se verifica anumite date. Se va rediscuta la urmatoarea sedinta de consiliu si sunt sigur ca vom primi avizul. Pana in iunie cand expira licenta celor de la ZMK pentru transport, noi trebuie sa punem la punct toate detaliile acestui proiect”, a mai spus Dumitru Rascolean.

„Nu cunosc nimic despre aceste planuri. Legal nu cred ca este posibil. Intram iarasi sub incidenta acelorasi reguli pe care ei ar trebui sa le stie deja. Drumurile interurbane sunt licitate prin ARR de catre Ministerul Transporturilor. Apoi, orice vor ei sa faca, trebuie sa scoata la licitatie. Si nu pot impune ca ZMK sa nu castige licitatia. Asa ca s-ar putea sa le facem o surpriza si tot noi sa castigam si acel traseu”, a declarat administratorul firmei ZMK, Marga Szabo.