Primaria orasului Bicaz investeste in sisteme de incalzire economice si ecologice

bicaz.jpgPrimaria orasului Bicaz a depus in cursul lunii septembrie un proiect pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului, conform ordinului nr. 565/2009 a ministrului mediului.

Consiliul local al orasului Bicaz a aprobat participarea administratiei publice locale a orasului Bicaz prin aplicarea proiectului “Completarea sistemului clasic de producere a apei calde de consum la Spitalul orasenesc Bicaz, judetul Neamt, cu sisteme care utilizeaza energie solara si conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului”.

Acest proiect se aplica la Programul de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. De asemenea, consiliul local a aprobat contractarea finantarii in valoare totala de 853.400 lei (cu TVA), din care 682.720 lei de la Administratia Fondului pentru Mediu si 170.680 lei reprezintand 20% cofinantare de la bugetul local al orasului Bicaz.

Proiectul vizeaza montarea de panouri solare pe spitalul orasenesc Bicaz si anexe pentru reducerea cheltuielilor cu producerea apei calde.