Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anuntat intentia municipalitatii de a prelua de la Ministerul Transporturilor un tronson de trei kilometri din drumul de centura, pentru reabilitarea caruia se va solicita un credit de 10 milioane de euro.

Numeroasele reclamatii ale transportatorilor si persoanelor fizice au determinat Primaria sa actioneze in vederea reabilitarii drumului si normalizarii traficului pe acest tronson foarte circulat din jurul Oradiei, cuprins intre doua hypermarketuri, pe strada Ogorului.

Primarul Bolojan a precizat ca, potrivit discutiilor purtate saptamana trecuta cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, constrangerile bugetare ale ministerului nu permit finantarea de urgenta a lucrarilor de reparatie la acest tronson. Tronsonul respectiv face parte dintr-un proiect mai amplu, lucrarile la intreaga sosea ocolitoare a municipiului, in lungime de 16 km, fiind preluate anul trecut de Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi, in vederea reabilitarii integrale, pe patru benzi de circulatie. Potrivit primarului, ministrul Transporturilor si-a dat acordul de principiu pentru ca o portiune a drumului de centura sa treaca in administrarea municipalitatii oradene.

Proiectul trebuie aprobat de consilierii locali, care vor mandata conducerea urbei sa initieze un proiect de hotarare de guvern prin care drumul respectiv ar trece la administratia locala si, ulterior, sa angajeze creditul necesar.