Primăria Oradea va reabilita cele cinci pasaje subterane pietonale din municipiu

oradea_primaria.jpgPrimăria Oradea a anunţat că va reabilita, într-o primă etapă, două pasaje subterane importante din oraş care se află într-o avansată stare de degradare şi necesită reparaţii. Municipalitatea a informat că va preda amplasamentele pentru începerea lucrărilor de reparaţii, în prima etapă la pasajul pietonal de la Magazinul Crişul, iar apoi la cel de la Gara Oradea. După încheierea lucrărilor la aceste două pasaje, urmează să fie reabilitate pasajul de pe b-dul Magheru şi cele două de pe b-dul Dacia.

La pasajul de la Magazinul Crişul se vor executa lucrări de refacere a pavajului, de placare a pereţilor, reparaţii la scări, zugrăveli, înlocuirea plăcilor sparte sau deteriorate de la copertină, igienizare şi deratizare. La pasajul de la Gara Oradea se vor efectua reparaţii la scări şi tencuială, zugrăveli, înlocuirea plăcilor deteriorate din copertină şi lucrări de igienizare, dar şi alte lucrări necesare ce vor fi constatate pe parcurs.

Lucrările vor dura aproximativ două luni. În ceea ce priveşte pasajul de la Magazinul Crişul, aici se încearcă finalizarea lucrărilor până la terminarea reamenajării piaţetei din faţa acestui magazin, respectiv 30 septembrie. Reabilitările sunt executate cu fonduri din bugetul local, a căror valoare se va cunoaşte la încheierea acestora.

“La finalul reabilitării vom şti exact valoarea lucrărilor, deoarece acestea sunt executate în baza acordului cadru de reparaţii, amenajări şi întreţinere drumuri, aflat în derulare cu firma Drumuri Orăşeneşti. Pe parcursul lucrărilor, dacă se vor constata şi alte lucrări necesare să fie efectuate, acestea se vor realiza. De aceea spunem că abia la finalul perioadei de lucru, estimăm la circa două luni, vom putea fi şti exact valoarea lucrărilor executate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, Anca Sas. AGERPRES