Primăria Oradea acordă un sprijin financiar direct agenţiilor de turism şi tour-operatoare pentru fiecare turist cazat minim două nopţi consecutive în Oradea, bonificaţiile fiind cuprinse între 3 şi 9 lei.

„Este o premieră naţională, deoarece nu ştim să se mai acorde asemenea bonificaţii. Consider că este o măsură bună, deoarece ajută industria turismului post-pandemie şi creează premisele unor fluxuri de turişti în următoarele luni în Oradea”, a declarat directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), Mihai Jurcă.

Potrivi acestuia, beneficiile sunt clare – fiecare agenţie de turism care va aduce în Oradea, în următoarele luni, turişti care rămân peste două nopţi consecutive în oraş, vor primi beneficiile financiare la sfârşitul lunii, în funcţie de tipul de cazare.

„Agenţiile vor semna, cât de curând, mai întâi un contract cu primăria şi la finalul fiecărei luni, agenţiile ne vor trimite rapoarte cu numărul de turişti aduşi în Oradea, cu documente justificative, voucherele pe care le-au dat turiştilor, pe care noi le verificăm la hoteluri, dacă s-au cazat sau nu oamenii. Dacă totul e în regulă, agenţiile primesc pentru fiecare turist suma aferentă unităţii de cazare în care i-au cazat. Banii ajung în câteva zile”, a precizat Mihai Jurcă.

Bonusul oferit este de 3 lei pentru fiecare turist cazat minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de o stea, o margaretă şi o floare, 4 lei pentru fiecare turist cazat minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de două stele, 6 lei pentru fiecare turist cazat minim două nopţi întro unitate de cazare clasificată de trei stele şi 9 lei pentru cazarea de minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de 4 stele.

Primăria Oradea, prin APTOR, lucrează în prezent la un set de beneficii pe care le vor oferi turiştilor în mod direct, astfel încât pachetele turistice să fie şi mai atractive.

Consiliul Local Oradea a hotărât recent să pună la dispoziţie o sumă de 150.000 de euro pentru următoarele şase luni, în scopul susţinerii turismului.

Din data de 11 iunie 2020, oraşul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului de către Asociaţia European Best Destinations, o cunoscută platformă care promovează cultura şi turismul european. Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu COVID-19 luate la nivelul oraşului. „Oradea este o destinaţie ideală pentru slow, stress-free tourism”, se arată pe site-ul European Best Destinations. AGERPRES