Primăria Oradea scoate la licitaţie reabilitarea termică a 17 blocuri

Primăria municipiului Oradea a demarat procedura de cerere de oferte în vederea atribuirii contractului de lucrări privind reabilitarea termică a 17 blocuri de locuinţe din municipiul Oradea.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, achiziţia are ca obiectiv execuţia lucrărilor de reabilitare termică a acestor blocuri situate în municipiul Oradea, în conformitate cu cerinţele specificate în caietele de sarcini. Finanţarea lucrărilor se face în proporţie de 30% din bugetul local, 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, iar restul de 20% trebuie să fie asigurat de asociaţia de proprietari.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 2 noiembrie, la sediul Primăriei municipiului Oradea, iar deschiderea acestora va avea loc în data de 3 noiembrie. Anunţul achiziţiei a fost postat pe site-ul www.oradea.ro şi pe www.e-licitatie.ro, precizează sursa citată. Din 2008 până în prezent, în Oradea au fost reabilitate termic 14 blocuri de locuit, din care anul trecut au fost finalizate cinci, ale căror lucrări de execuţie s-au ridicat, în total, la 1.067.000 de lei. Intervenţia asupra blocurilor va însemna lucrări la faţadă – termoizolare cu polistiren expandat, la soclu – termoizolare cu polistiren extrudat, montare tâmplărie PVC cu geam termopan pentru casa scărilor, montare tâmplărie PVC la apartamente, schimbarea distribuţiei orizontale a instalaţiei de încălzire din subsolul blocului, refacerea termoizolaţiei terasei blocurilor, termoizolarea planşeului parterului în cazul în care la parter sunt apartamente. AGERPRES