Primăria Oradea a anunţat începerea lucrărilor la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”, ce va fi realizat în clădirea reabilitată a fostului spital de neurologie, cu fonduri europene de 12 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional (POR).

Potrivit comunicatului transmis de primărie, contractul de execuţie a lucrărilor pentru amenajarea clădirii din strada Louis Pasteur a fost semnat pe 15 noiembrie, lucrările urmând să fie executate de către SC Conpila SRL (lider de asociere) şi Inselma SRL (în calitate de asociat).

Denumit „Cresc Oradea Mare”, incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Lucrările vor începe la sfârşitul lunii noiembrie, durata de execuţie fiind de 18 luni, iar valoarea contractului este de 11.974.433,27 lei fără TVA. Finanţarea investiţiei este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară: 2 Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1B Incubatoare de afaceri.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată, situată pe str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafaţă utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea.

În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spaţiul de desfăşurare a activităţii de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spaţii de lucru în open space, 6 ateliere – spaţii suport pentru firmele incubate, săli de evenimente şi training.

La demisolul clădirii se vor amenaja: două birouri pentru incubare, şase ateliere – spaţii suport pentru firmele incubate, sala şedinţe, sala serverelor (necesară pentru infrastructura IT a incubatorului), grupuri sanitare, depozite, punct termic.

La parter au fost prevăzute şase birouri pentru incubare, două birouri administrative, un loc de luat masa (bufet + oficiu de preparare), o sală de training modulară (capacitate maximă 49 de locuri), grupuri sanitare şi depozit.

La etaj au fost prevăzute şapte birouri pentru incubare şi un open space de aproximativ 180 mp pentru rezidenţi (în aripa dreaptă), o sală de evenimente/şedinţe modulară cu o capacitate maximă de 120 locuri şi grupuri sanitare.

Pentru amenajarea incubatorului s-au prevăzut dotări minime pentru buna desfăşurare a activităţilor rezidenţilor. Astfel, s-a propus achiziţionarea de mobilier, echipamente IT, infrastructura pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele şi dotarea atelierelor cu echipamente specifice activităţilor din domeniul creativ.

Acest proiect este implementat de Primăria municipiului Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. AGERPRES