Primăria Oradea a anunţat că pune la dispoziţie zece locuinţe spre închiriere celor care lucrează în Oradea, dar au locuinţă în Ungaria, măsura având în vedere contextul epidemiologic actual.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, măsura vine şi în contextul măsurilor luate de autorităţile statului vecin, Ungaria, în cazul persoanelor care şi-au cumpărat proprietăţi (locuinţe) în localităţile de frontieră din Ungaria şi care locuiesc efectiv acolo, dar au continuat să îşi desfăşoare activitatea lucrativă în Oradea.

„Pentru a nu-şi pierde locurile de muncă din municipiu, Primăria pune la dispoziţia acestor cetăţeni români, pe perioadă determinată, un număr de 10 unităţi locative individuale în blocul de microgarsoniere situat în str. Moreni, nr. 2. Chiria este de 111 lei/ lună, la care se adaugă utilităţi”, se arată în comunicat.

Mulţi români din localităţile de la graniţa cu Ungaria şi-au cumpărat, mai ales după anul 2007, case şi terenuri în comunele ungare vecine peste graniţă pentru că erau mai ieftine şi impozitele mai mici, continuând să lucreze în Oradea şi să facă naveta peste graniţă. Distanţele mici între domiciliu şi locul de muncă i-a determinat astfel pe mulţi bihoreni să-şi achiziţioneze locuinţe în ţara vecină. AGERPRES