Ar putea fi o imagine cu troleibuz şi text

Primăria Oradea a anunţat vineri că va cumpăra, cu fonduri europene, 40 de autobuze electrice noi.

Potrivit comunicatului primăriei, achiziţia a fost scoasă la licitaţie pentru suma de 26,5 milioane euro fără TVA, data limită de depunere a ofertelor în SEAP fiind 11 august, ora 15:00.

„A fost deschisă licitaţia prin care se achiziţionează 30 de autobuze electrice de 12 metri, 7 staţii de încărcare lentă şi 2 staţii de încărcare rapidă (Lot 1) şi 10 autobuze electrice de 18 metri, 3 staţii de încărcare lentă şi 2 staţii de încărcare rapidă (Lot 2)”, a transmis Primăria Oradea.

Prin această achiziţie, se arată în comunicat, municipalitatea urmăreşte să îmbunătăţească condiţiile pentru călători, să crească atractivitatea transportului public printr-o frecvenţă mai ridicată a mersului autobuzelor, precum şi eficienţa energetică a parcului auto.

Primăria a organizat licitaţia înainte să aibă finanţarea asigurată, urmând să acopere achiziţia din fonduri europene, printr-un proiect ce va fi depus spre finanţare prin Programul Regional NordVest 2021 – 2027, în cadrul căruia se va deschide în vară o axă de finanţare. AGERPRES