neghina_laurentiu_mare.jpgLa jumătate de an de la preluarea mandatului de primar al municipiului Oneşti. Laurenţiu Neghină, consideră că bilanţul acestor prime şase luni de mandat este unul pozitiv, atâta timp cât a reuşit să iniţieze o serie de proiecte utile tuturor locuitorilor oraşului. Finalul anului 2012 a adus deschiderea unui ghişeu pentru eliberarea de paşapoarte la Oneşti, a unui Centru temporar pentru persoanele fără adăpost, unde pot fi primite, în fiecare noapte, până la 24 de persoane cărora li se oferă şi o masă caldă, dar a fost înnoit şi iluminatul festiv de sărbători al oraşului.

16 familii din Oneşti au primit locuinţă nouă în 2012, 13 în blocuri ANL şi 3 în două case renovate în cartierul Slobozia. De asemenea, Primăria a preluat veşnica problema a Oneştiului, blocul „Evazatul”, pe care doreşte să-l renoveze treptat. În aceste fel se vor asigura condiţii civilizate de trai, pentru început, la 20 de familii.

Primarul Laurenţiu Neghină aminteşte că, imediat după preluarea mandatului, s-a ţinut de promisiunea privind reducerea taxelor pentru Platforma petrochimică, care şi aşa este într-un impas deosebit după anunţatele disponibilizări de la RAFO şi UTON. „Chiar şi în acest context, nu am crescut taxele şi impozitele pentru populaţie, deşi colectările la buget vor fi drastic diminuate prin scăderea în 2013 cu aproape 1000 de oameni a celor ce muncesc în Oneşti, atât doar că Guvernul ne-a impus să indexăm cu rata inflaţiei, asta pentru a mai putea solicita împrumuturi sau fonduri de susţinere guvernamentale. Am avut nevoie de aceste susţineri şi în pragul acestei ierni, reuşind să mai susţinem Termonul şi nu pot să afectez Oneştiul, prin acţiuni politico-administrative ce sunt împotriva realităţilor de moment”, spune primarul Laurenţiu Neghină, citat de ziarul Ora 25.