primaria onesti.jpgPrimăria Oneşti lucrează la definitivarea documentaţiei pentru organizarea unei licitaţii publice în vederea concesionării activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, expuse cu scopul vânzării sau abandonate pe domeniul public şi privat al municipiului.

Atribuirea acestei activităţi, studiul de oportunitate, caietul de sarcini şi componenţa comisiei de licitaţie au fost aprobate de Consiliul Local Oneşti, la şedinţa din 25 martie, însă documentaţia nu a fost finalizată, iar data licitaţiei nu a fost stabilită.

Proiectul privind concesionarea serviciului a fost iniţiat de viceprimarul din Oneşti, Constantin Florian, şi prevede atribuirea activităţii pe o perioadă de 5 ani, pentru a fi eficientă şi cu impact asupra conducătorilor auto. Însă prestatorul unei astfel de activităţi trebuie să deţină cel puţin un autovehicul specializat şi omologat pentru ridicare şi transport, un spaţiu corespunzător, împrejmuit, iluminat pe timp de noapte şi cu paza asigurată, dar şi minim 10 dispozitive de blocat roţi.

Până acum, de blocarea roţilor şi de ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar s-au ocupat lucrătorii de la Primăria Oneşti, dar fără a avea toate dotările necesare, care presupun investiţii serioase, mai ales pentru maşinile speciale de ridicat, iar problema aglomeraţiei din cauza autoturismelor nu a fost rezolvată. „În ultimul timp, s-a remarcat un trafic deosebit de intens în reţeaua stradală a municipiului Oneşti, supraaglomerarea locurilor de parcare cu vechicule abandonate sau expuse cu scopul vânzării, ocuparea trotuarelor şi a zonelor verzi cu autoturisme parcate, precum şi staţionarea autovehiculelor de mare tonaj pe străzile care nu rezistă la greutăţi mari pe osii”, a precizat viceprimarul Constantin Florian.