hogea_constantin_2.jpgPrimăria municipiului Tulcea nu exclude posibilitatea de a încheia un parteneriat cu Consiliul Judeţean în vederea administrării infrastructurii portuare a oraşului.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL, că a discutat deja cu preşedintele CJ, Horia Teodorescu, pe marginea intenţiei Consiliului de a prelua infrastructura portuară din judeţ şi a subliniat necesitatea ca faleza oraşului să fie reparată.

„Prioritar pentru mine este să accesez fonduri pentru reabilitarea falezei. Nu mă interesează să fiu operator portuar, să încasez taxe şi să draghez, dar sunt gata să-mi asum aceste responsabilităţi. Nu exclud însă un parteneriat cu CJ care ar putea prelua cele 30 de procente din faleza oraşului ce aparţin acum Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galaţi”, a afirmat primarul Constantin Hogea, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PDL.

Acesta a mai spus că discuţiile cu reprezentanţii CJ vor continua săptămâna viitoare.
În context, el a atras atenţia asupra necesităţii alocării resurselor financiare odată cu punerea în practică a procesului de descentralizare. „Proiectul de descentralizare prevede inclusiv predarea în administrarea Primăriei a cinematografului Tineretului şi a grădinii de vară, două obiective pe care le doream de multă vreme Problema este că acestea au fost abandonate de foarte multă vreme, iar reabilitarea lor va costa foarte mult”, a menţionat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Vicepreşedintele CJ Tulcea, Vasile Strat, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, a anunţat joi că instituţia pe care o conduce doreşte preluarea în administrare a tuturor porturilor din judeţ, deşi autorităţile naţionale susţin trecerea acestora în administrarea consiliilor locale. AGERPRES