Primăria municipiului Tulcea a început negocierile pentru un împrumut de 10 milioane de euro

Primăria municipiului Tulcea a început discuţiile cu o instituţie financiară pentru contractarea unui împrumut de 10 milioane de euro, sumă necesară realizării unor investiţii edilitare.

Primarul Constantin Hogea a declarat  că autoritatea locală are toate şansele să obţină creditul datorită gradului mic de îndatorare pe care îl are în prezent.  “Gradul mic de îndatorare a fost un criteriu de acceptare la discuţii. Nu există niciun risc să acorzi un împrumut unei unităţi administrativ-teritoriale care are un grad de îndatorare de 2,5%. Este clar că e solvabilă”, a menţionat primarul Hogea.  Creditul de 10 milioane de euro care ar urma să fie contractat va fi folosit atât pentru acoperirea unor investiţii edilitare pentru care nu există fonduri la bugetul local, cât şi pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte europene.

“Avem în atenţie trei proiecte importante, amenajarea unei parcări etajate în apropierea falezei, reabilitarea clădirii Colegiului Dobrogean ‘Spiru Haret’ şi a imobilului în care a funcţionat Tribunalul. (…) În cazul parcării se întocmeşte proiectul şi, în condiţiile în care găsim sursa de finanţare, la jumătatea anului lucrările pot fi scoase la licitaţie”, a afirmat primarul municipiului Tulcea.  Valoarea celor trei proiecte pentru care nu există surse de finanţare este de aproape 10 milioane de euro, potrivit sursei.  Primăria municipiului Tulcea are un portofoliu de peste 30 de proiecte care sunt finanţate din fonduri europene sau de la bugetul de stat, valoarea totală a acestora fiind de circa 400 de milioane de euro. Din cele peste 30 de proiecte, 12 sunt în implementare, potrivit autorităţii locale. AGERPRES