Primăria Municipiului Timişoara (PMT) intenţionează să vireze în perioada următoare o nouă tranşă de 10 milioane de lei către compania de termoficare Colterm, în contul pierderilor tehnologice induse, aferente anului 2022, fondurile ajutând compania să asigure stocuri suficiente pentru sezonul de iarnă 2023-2024. 

Biroul de presă al PMT a anunţat, luni, că în contextul unei pieţe energetice imprevizibile, care înregistrează fluctuaţii mari de preţ la materiile prime (în special gaz şi cărbune), fiind de aşteptat ca preţurile la combustibili să crească în perioada următoare, conducerea Primăriei Municipiului Timişoara este decisă să vireze în conturile Colterm încă 10 milioane de lei, începând chiar din această vară.

De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timişoara a sprijinit Colterm cu suma de 138,3 milioane de lei, reprezentând subvenţii la facturile timişorenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare în valoare de 112,2 milioane de lei şi pierderi tehnologice induse, aferente anului 2022, în valoare de 26,1 milioane de lei.

În ultimele luni, compania de termoficare a făcut eforturi semnificative în vederea asigurării unui stoc suficient pentru sezonul de iarnă 2023-2024. În acest moment, Colterm are înmagazinate peste 36.000 tone de cărbune şi aproape 72.000 MWh de gaz. În comparaţie cu situaţia de anul trecut, stocurile de cărbune sunt aproape duble, iar cele de gaz, înmagazinate în depozite subterane, sunt de peste 6,5 ori mai mari.

Prin aceste eforturi financiare considerabile, Primăria Municipiului Timişoara îşi reafirmă sprijinul major pe care îl acordă sistemului de termoficare centralizat al municipiului.

Propunerea de a vira cele 10 milioane de lei în conturile Colterm va fi supusă aprobării Consiliului Local Timişoara în şedinţa de plen de miercuri. AGERPRES