Primăria municipiului Roman oferă tichete de alimente pentru pensionari

leoreanu_laurentiu1.jpgPrimarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, a oferit o veste bună pentru circa 5.000 de pensionari romascani. Din luna aprilie, aceste persoane vor primi tichete pentru achizitionarea de alimente sau medicamente, în valoare de 30 de lei lunar.

De acest sprijin, oferit de Primăria Roman si Consiliul Local, se vor putea bucura doar pensionarii care au împlinit 60 de ani si cei care au depăsit această vîrstă si au o pensie lunară de pînă la 699 de lei. Acesti beneficiari vor trebui să se prezinte, începînd de luni 5 martie si pînă pe 20 martie, la sediul Directiei de Protectie Socială Roman, cu o copie după cartea de identitate si ultimul cupon de pensie.

Vor mai trebui să completeze si o cerere tip, din care să reiasă, pe propria răspundere, că nu au alt venit, în afara pensiei. În prima săptămînă din luna aprilie vor primi două tichete, din care unul pentru luna martie, în valoare de 30 de lei fiecare. “Săptămîna trecută, am avut la sediul Primăriei Roman o sedintă cu comisia care se ocupă de aceste tichete pentru pensionari. Va urma ca în sedinta Consiliului Local din martie să aprobăm si regulamentul. Însă, pînă atunci, au demarat pregătirile pentru prima secventă a proiectului, pentru martie si aprilie. Vor beneficia de aceste tichete, după un calcul estimativ, peste 5.000 de pensionari, care au împlinit si depăsit vîrsta de 60 de ani si care au o pensie de pînă la 700 de lei lunar. În prima săptămînă a lui aprilie vor primi două tichete valorice, unul si pentru luna martie, în valoare de 30 de lei fiecare. Aceste tichete vor fi ca un carnet de CEC, cu file, cu bonuri de valoare mai mică, de 10 lei, pentru ca pensionarul să le poată folosi si în mod gradat. Cu aceste tichete valorice vor putea fi achizitionate alimente si medicamente, exclus tutun, cafea si alcool. În perioada următoare se vor stabili si unitătile de alimentatie si farmaciile care vor elibera produse alimentare si medicamente în baza acestor tichete. Distribuirea tichetelor va fi făcută la casieria Directiei de Protectie Socială Roman“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu.