În municipiul Moinești a început o amplă campanie pentru curățenia de primăvară. Se intervine și vor fi inițiate lucrări pentru a curăța și igieniza spațiile publice: străzi, trotuare, parcuri, spații verzi, locuri de joacă, grădinile blocurilor.

În colaborare cu operatorul de salubritate, echipele de lucru ale administrației publice locale curăță, vopsesc, mătură, greblează, toaletează arborii și arbuștii, etc. Mai mult, peste 30 de muncitori vor interveni manual la spălatul străzilor și al aleilor, la curățarea rigolelor și a mobilierului urban.

O atenție deosebită se va acorda îngrijirii și reîmprospătării spațiilor verzi – este important ca cetățenii să aibă la dispoziție parcuri curate, bine întreținute, cu mobilierul urban reabilitat/revopsit, cu locuri de joacă unde fiecare echipament să fi fost deja atent verificat și reparat special pentru dumneavoastră. Aleile de promenadă vor fi curațate, arborii vor fi toaletați, iar mobilierul urban va fi spălat și reparat, acolo unde este cazul. De asemenea, se vor lua măsuri pentru ca străzile să fie reparate după ce vremea rea și materialul antiderapant împrăștiat pe căile de rulare în această iarnă au creat stricăciuni.

„Chiar dacă vremea se arată a fi capricioasă, cu dese reveniri ale temperaturilor scăzute, este important de știut că această campanie a fost demarată pentru ca municipiul Moinești să devină mai frumos și mai pitoresc”, a declarat primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru.