giurgiu_strada.jpgPrima ninsoare din municipiul Giurgiu nu a luat prin surprindere autorităţile locale. De la căderea primilor fulgi de zăpadă, în seara zilei de sâmbătă, a intrat în vigoare planul de deszăpezire stabilit în cadrul Comandamentului de Iarnă, coordonat de viceprimarul Liviu Popazu şi de către directorul Poliţiei Locale, Lazăr Ciobanu, persoane desemnate de primarul municipiului, Nicolae Barbu pentru a răspunde de coordonarea acestor activităţi.

Astfel, pe arterele principale din oraş au circulat patru sărăriţe care au împrăştiat clorură de calciu, încă de la căderea primilor fulgi de zăpadă, pentru a se preîntâmpina formarea poleiului pe carosabil, aceleaşi utilaje dotate cu lamă împrăştiind şi zăpada. În acelşai timp, 28 de angajaţi ai SC. Financiar Urban au împrăştiat cu lopata material antiderapant, nisip şi sare în amestec din sacii amplasaţi zilele trecute în oraş, în sensurile giratorii şi în intersecţii.

Datorită intervenţiei rapide de deszăpezire, pe principalele artere de circulaţie ale municipiului Giurgiutraficul se desfăşoară în aceste zile în condiţii normale, fără ca şoferii să fie puşi în dificultate.