Primăria municipiului Giurgiu a fost selectată pentru finanţarea unui centru naţional de informare turistică

giurgiu_primaria.jpgPrimăria municipiului Giurgiu a fost selectată pentru a primi asistenţă financiară nerambursabilă, în vederea accesării de fonduri europene privind dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului ce are în vedere crearea unui centru naţional de informare şi promovare turistică.

“În vederea promovării potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Compartimentul Programe Europene din cadrul Primăriei Giurgiu a solicitat o finanţare pentru realizarea unui proiect cu finanţare europeană privind promovarea turistică, iar acest proiect vizează crearea la Giurgiu, în parcul Mihai Viteazul, a unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestuia”, a declarat reprezentanta municipalităţii, Ianca Meca.

Ea a spus că acest proiect presupune o construcţie unitară la nivel naţional, în scopul creşterii numărului turiştilor şi se doreşte includerea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la Giurgiu în reţeaua nou înfiinţată la nivel naţional şi în sistemul integrat şi informatizat nou creat pentru promovarea ofertei turistice româneşti. Prin acest proiect se va crea şi o bază de date în domeniul turistic în scopul creşterii atractivităţii pentru turism şi afaceri a municipiului şi a regiunii din care acesta face parte.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 629.000 de lei, iar contribuţia Consiliului Local Municipal Giurgiu va fi de 2%, deoarece fondurile nerambursabile pentru astfel de proiecte se acordă în proporţie de 98%, iar durata de realizare a investiţiei este de 12 luni de la semnarea contractului. AGERPRES