Primăria municipiului Giurgiu a amendat formaţiunile politice care au încâlcat prevederile legale privitoare la afişajului electoral

giurgiu_panotaj.jpgConducerea Primăriei Municipiului Giurgiu a dorit ca scrutinul dedicat alegerilor parlamentare din 9 decembrie să se desfăşoare la Giurgiu fără probleme şi cu respectarea legii electorale 35/ 2008. În consecinţă, vineri, 7 decembrie, municipalitatea, prin Poliţia Locală Giurgiu, a înaintat tuturor partidelor politice adrese prin care erau rugate să înlăture panourile electorale amplasate în municipiu, până la încheierea campaniei electorale.

Pentru că partidele politice nu au ţinut cont în totalitate sau aproape deloc, în unele cazuri, de rugămintea administraţiei locale, sâmbătă, 8 decembrie, angajaţii A.D.P.P. Giurgiu au dat jos o parte din panourile electorale din mai multe locaţii din municipiu.

Duminică, în ziua alegerilor, la dispoziţia primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, Poliţia Locală a trecut la amendarea partidelor politice care încă mai aveau amplasate panouri electorale în apropierea secţiilor de votare, chiar dacă majoritatea au fost înlăturate.

Prin urmare, Poliţia Locală a amendat duminică, 9 decembrie, formaţiunile politice ARD, USL şi PPDD cu suma de 1.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea art. 50, litera “o” şi art. 51 din Legea nr. 35/2008 privind afişajul electoral în ziua alegerilor.