Primăria municipiului Galaţi are proiecte de investiţii cu fonduri europene, aflate în diverse stadii, pentru 50 de unităţi de învăţământ, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de euro, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, proiectele vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente şcolare, dar şi realizarea de construcţii noi.

Mai mult, anul acesta s-au derulat lucrări de reparaţii şi igienizări la peste 40 de şcoli, grădiniţe şi licee din municipiul Galaţi, lucrări pentru care s-au alocat alte trei milioane de lei.

„Trebuie să facem totul pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiţii pentru studiu şi dezvoltare. Este un adevărat record de proiecte cu finanţare europeană pentru şcolile gălăţene. Vorbim de 50 de proiecte, dintre care 23 sunt în implementare deja, iar altele în evaluare în cadrul PNRR. Sunt şcoli sau grădiniţe construite înainte de anul 1990 în care investiţiile au lipsit şi mă bucur că reuşim să le aducem la standarde europene”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

În momentul de faţă, din cele 23 de proiecte aflate în implementare, 17 proiecte sunt în diverse stadii de execuţie a lucrărilor, iar două dintre acestea presupun realizarea de construcţii noi. AGERPRES