Primăria municipiului Galaţi a lansat aplicaţia City App

Primăria municipiului Galaţi a mai făcut un pas pentru a transforma oraşul într-un Smart City lansând aplicaţia Galaţi City App, destinată atât cetăţenilor oraşului, cât şi turiştilor, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, după ce a redus birocraţia şi le-a facilitat cetăţenilor şi potenţialilor investitori obţinerea certificatului de urbanism prin intermediul unei platforme online şi a introdus programările pe internet pentru eliberarea actului de identitate, municipalitatea a lansat aplicaţia Galaţi City App, care reprezintă încă o etapă în transformarea oraşului într-un Smart City.

“Este o aplicaţie pe care oraşele din Vestul României o utilizează de ceva vreme. Are două componente majore – pe de o parte oferă o prezentare a ceea ce poate oferi Galaţiul pentru cei ce poposesc la malul Dunării, dar şi cetăţenilor, care pot afla mult mai uşor ceea ce se întâmplă în oraş, iar cea de-a doua componentă este aceea de relaţionare directă cu cetăţeanul. Acest lucru se traduce prin faptul că prin această aplicaţie cetăţenii pot trimite în timp real sesizări Primăriei, pe care le putem urmări mult mai uşor la nivelul rezolvării sau răspunsului pe care angajaţii Primăriei ar trebui să-l ofere cetăţenilor care ridică probleme sau fac sesizări”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

În context, edilul a lansat invitaţia de a se înscrie în aplicaţie tuturor operatorilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă gălăţenilor şi turiştilor, dar şi evenimentele pe care le organizează.

Din dorinţa de a facilita comunicarea cu cetăţenii, municipalitatea a optat pentru inserarea modulului ‘Raportări şi incidente’ în aplicaţie. Astfel, chiar de joi, gălăţenii pot trimite sesizările lor direct către Primăria Galaţi. Pentru a asigura operativitatea modulului, raportările se vor putea efectua doar prin autentificarea pe baza adresei de e-mail şi a numărului de telefon. Astfel, Galaţi City App devine primul ghid turistic digital şi platformă interactivă pentru cetăţeni a celui mai mare port fluvial de pe Dunăre.

Aplicaţia mobilă Galaţi City App este deservită de website-ul cu acelaşi nume şi conţine informaţii despre cele mai importante obiective turistice din oraş, instituţii de cultură, muzee, parcuri, dar şi locuri de cazare, masă şi agrement. Cu ajutorul aplicaţiei, gălăţenii şi vizitatorii oraşului vor avea agenda evenimentelor pe telefonul propriu, dar nu numai. Aplicaţia este disponibilă în limbile română şi engleză şi poate fi descărcată de către utilizatorii Android şi iOS, de pe platformele Google Play şi App Store. AGERPRES