Primăria municipiului Buzău are conturile blocate din cauza arieratelor şi a datoriilor

buzau_primaria.jpgAvând conturile blocate din cauza arieratelor, Primăria Buzău se află în imposibilitatea de a mai face finanţări pentru activităţi culturale sau sportive şi a anulat manifestarea anuală pentru premierea celor peste 60 de cetăţenii de onoare ai municipiului. Potrivit primarului interimar Fănică Bârlă, evenimentul s-a amânat pe termen nelimitat, pentru că Primăria Buzău se află în imposibilitatea de a mai face finanţări pentru activităţi culturale sau sportive, din cauza arieratelor şi a datoriilor acumulate.

“Anul acesta, prin hotărâre de Consiliu local, fiecare dintre cei 62 de cetăţenii de onoare trebuia să primească un premiu de 595 de lei fiecare, dintr-un buget de peste 40.000 de lei, însă aceştia nu vor intra deocamdată în posesia premiilor”, a declarat primarul interimar Fănică Bârlă.

Potrivit sursei citate, comisiile pentru evaluarea proiectelor privind finanţarea nerambursabilă din bugetul municipiului Buzău au suspendat lucrările până după data stingerii plăţilor restante înregistrate, dată la care vor organiza noi sesiuni de selecţie. Printre beneficiarii finanţărilor nerambursabile se află membrii echipei de handbal HCM Buzău şi ai echipei de rugby Stejarul Buzău.AGERPRES