Primăria municipiului Bistriţa se alătură iniţiativei „Săptămâna verde europeană” şi organizează, în perioada 30 mai – 5 iunie, mai multe acţiuni eco şi conexiuni internaţionale, menite să atragă atenţia cetăţenilor asupra politicii de mediu europene, potrivit anunţului publicat pe site-ul instituţiei.

Pentru început, staţiile de autobuz din municipiu vor fi panotate cu elemente din natură, iar cu sprijinul elevilor de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa, vor fi marcate câteva trasee tematice.

Marţi, Consiliul local al tinerilor din Bistriţa va organiza o acţiune de ecologizare, iar în data de 2 iunie primăria va lansa concursul „Bistriţa verde”, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai frumoase grădini cu flori aferente caselor şi blocurilor şi cele mai frumoase balcoane.

În 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei, bistriţenii sunt invitaţi, începând cu ora 18,00, la un tur ciclist menit să promoveze mobilitatea urbană, care va pleca de la primărie şi va avea ca punct terminus parcul municipal.

Tot în parcul municipal, în perioada 3-5 iunie, vor fi organizate ateliere de reciclare şi o expoziţie cu obiecte şi materiale reciclate sau prietenoase cu mediul.

În 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, municipiul Bistriţa se va conecta prin intermediul unor portaluri live, realizate din materiale reciclabile, cu participanţii la evenimente similare organizate în Cluj-Napoca, Chişinău, Londra şi Barcelona, în cadrul proiectului „Oraşe unite prin artă reciclată de Ziua Mediului” al Asociaţiei Art Mirror, care beneficiază de cofinanţare din bugetul local. AGERPRES