Centrul Step by Step din cadrul Asociației pentru Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) în parteneriat cu Asociația Internațională Step by Step, reprezentanța UNICEF în România și Ministerul Educației Naționale, derulează în municipiul Moinești proiectul intitulat „România crește cu tine – Educația timpurie, o investiție în viitor!”
Este vorba despre un program inovator care se adresează celor mai mici membri ai comunității locale și familiilor acestora.
Astfel, municipiul Moinești beneficiază de sprijin pentru implementarea si desfășurarea serviciului complementar PRIMOHUB în urma selecției organizate în luna iulie a acestui an de către Centrul pentru Educatie și Dezvoltare Profesională Step by Step ca urmare a manisfestării disponibilității autorității publice locale, respectiv a primarului municipiului Moinești, Valentin Vieru care a ținut să declare: „Cred că educația copiilor încă de la o vârstă fragedă trebuie să fie una dintre prioritățile oricărei comunități, în mod cert! Salut existența acestui program și demararea proiectului în municipiul nostru! Este un prim pas care are loc chiar la Creșa „Primii Pași”, este un start excelent, cu siguranță că sunteți de acord!”
La nivelul comunității Moinești s-a realizat o analiză de situație privind copilăria timpurie pentru a putea avea o privire de ansamblu cât mai clară și obiectivă asupra trebuințelor comunității. Numărul mare de copii necuprins în creșă și nevoia unei educații continue din primii ani de viață generează în domeniul educației nevoi diferite. Între măsurile pe termen mediu, a reieşit necesitatea înfiinţării unei ludoteci (colecție de jucării și jocuri care să fie puse la dispoziția copiilor în cadrul unei instituții), creșterea numărului de locuri la creșă precum și existența unor servicii complementare periodice cu caracter permanent. Drept pentru care s-a amenajat o Ludotecă pusă la dispoziția tuturor copiilor, indiferent de famiile din care provin, părinților care își doresc un loc de socializare, de învățare, un sprijin pentru integrarea copiilor într-un mediu de învățare prin joacă! Este o sală în incinta Creșei „Primii pași” din municipiul Moinești, de la adresa din strada Zorilor, nr. 6.
In luna octombrie s-a realizat un Focus grup, de catre colaboratorii UNICEF, privind bunele practici și lecțiile învățate din proiectul „România crește cu tine – Educația timpurie, o investiție în viitor”, cu membrii echipei locale din proiect, cu reprezentanți ai serviciilor de educație, sociale și de sănătate, cu directori și cadre didactice din școlile și grădinițele municipiului Moinești, cu profesioniștii din cadrul Creșei „Primii Pași” la care s-au adăugat membrii echipei serviciului complementar nou înființat și intitulat „Primohub” Moinești.