Luni, 26 iulie 2021, Primăria Municipiului Moinești a primit vizita unei delegații internaționale din cadrul unui program Erasmus Europa. Echipa a fost întâmpinată de viceprimarul Bogdan Legănuș care a făcut cunostință cu membrii delegației: un profesor și două profesoare din Turcia, doua profesoare din Italia, un profesor si o profesoară din Republica Cehă însoțiți de oficiali de la Palatul Copiilor Bacău și Cluburilor Elevilor din Târgu Ocna si Moinești, cărora le-a transmis salutul și gândurile bune ale primarului Valentin Vieru.

Au avut loc discuții privind colaborarea între unitațile de învățământ la nivel internațional, schimburile de bune practici si experiență, potențialele parteneriate de înfrățire intre Moinești si localitațile de reședință ale profesorilor din delegație.

După o scurtă vizită la Primăria municipiului Moinești, a avut loc o ședință de prezentare a atributelor esențiale ale municipiului la Centrul Cultural Lira și o plimbare prin Parcul Orizont de pe Dealul Osoiu – prilej de a admira peisajul pitoresc si perspectiva asupra orașului.

„Aveți comori care ne uimesc, copii uluitori și tradiții nemaipomenite!”

Astfel pot fi rezumate concluziile la care au ajuns oaspeții dupa scurta vizită în oraș și spectacolul pregătit de către copiii Ansamblului „Moineșteanca” coordonat de profesor instructor Marinica Ifrim de la Clubul Elevilor Moinești. Costumele populare, muzica si dansurile tradiționale i-au entuziasmat pe profesorii veniți din străinătate, foarte încântați să învețe sârba și hora moldovenească alături de copii și profesori.

Ar putea fi o imagine cu 17 persoane, persoane în picioare şi interior

Toți cei prezenți au considerat ca există un mare interes pentru tradițiile și realizările de aici și toată lumea a fost convinsă că sloganul municipiului Moinești este respectat întru totul: „Promovăm valorile, stimulăm competiția, construim viitorul!