ilie_viorel.jpgPrimăria municipiului Moineşti s-a implicat în anul 2012 în organizarea şi susţinerea a numeroase manifestări culturale, economice şi sportive, făcând o prioritate din repoziţionare oraşului pe harta evenimentelor importante din România. De altfel, primarul Viorel Ilie, aflat la cel de-al doilea mandat, a declarat că organizarea a cât mai multe manifestări atractive în Moineşti va duce nu doar la revitalizarea potenţialului turistic al oraşului, ci şi la creşterea atractivităţii acestuia pentru investitorii economici.

În 2012 a fost organizată cea de-a Șaptea ediţie a Simpozionului Internaţional Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă – evenimet important la care au participat ministrul Sănătăţii, secretari de stat, specialişti şi experţi doctori din Spania, Franţa, Ucraina, Israel, Germania şi Elveţia. De asemenea, a continuat parteneriatul cu Fundaţia Libra din Marea Britanie şi organizarea celei de-a doua ediţii a Taberei Internaţionale de Voluntariat în colaborare cu profesorii şi elevii celor două licee ale municipiului şi ai Școlii Gimnaziale „Tristan Tzara” din Lucăceşti;

Continuarea parteneriatului de înfrăţire cu oraşul Rosh Pinna din Israel a asigurat participarea artiştilor de acolo la prima ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură şi Sculptură din municipiul Moineşti, iar parteneriatul de înfrăţire cu oraşul Cantemir din Republica Moldova a conduse la organizarea de evenimente în comun, precum festivităţile prilejuite de celebrarea a 60 de ani de la înfiinţarea Liceului Teoretic „Spiru Haret”.

Tot în 2012 a continut parteneriatului cu Fundaţia „Bill & Melinda Gates”, prin care Biblioteca Municipală „Ștefan Luchian” va primi ca donaţie noi unităţi şi echipamente IT performante. Primăria Moineşti s-a implicat direct şi în parteneriatul cu ONG-ul „Habitat for Humanity”, prin care se va construi încă o casă cu patru apartamente pe strada Plopilor şi vor demara lucrările de reabilitare termică a unor blocuri din municipiul Moineşti.

Prima ediţie a Târgului Producătorilor Locali, organizat de Ziua Recoltei, a debutat sub sloganul „Produs în Moineşti”, în parteneriat cu asociaţia nonprofit ACTIV Moineşti. A doua ediţie a campaniei „Plantare în Țara lui Andrei” s-a desfăşurat în parteneriat cu ONG-ul „Mai mult Verde” şi OMV/Petrom, iar prima ediţie a Concursului Naţional de Ciclism Montan Moineşti-Zemeş a avut loc în parteneriat cu asociaţia ACTIV şi OMV/Petrom.

În 2012 a avut loc a doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Românească pentru copii şi adolescenţi „Vis de Stea”, la care au venit peste 125 de participanţi din întreaga ţară, juriul fiind condus de reputata şi îndrăgita interpretă Corina Chiriac. A doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică şi Dans Popular „Moineşteanca” a atras peste 230 de participanţi de la Palatele şi Cluburile Elevilor din toată ţara, iar cea de-a treia ediţie a Festivalului de Breakdance şi Graffiti „Atelier de Artă Urbană” a avut un succes deosebit. În fine, dar nu în ultimul rân, anul 2012 a însemnat inaugurarea noului spaţiu expoziţional Galeriile „MansArta” de la Biblioteca Municipală şi reabilitarea Galeriilor de Artă „Geneza”, care au fost reintroduse în circuitul cultural al municipiului Moineşti.