Primăria Miercurea Ciuc apelează la o firmă de pază şi cere ajutorul locuitorilor municipiului pentru a descuraja căutarea în gunoaie şi deteriorarea containerelor de deşeuri.

Într-un comunicat transmis presei se arată că fenomenul căutării în gunoaie reprezintă „o problemă majoră” atât pentru locatari, cât şi pentru autoritatea locală şi pentru firma de salubrizare şi este nevoie de un parteneriat pentru a descuraja această activitate.

„Soluţia privind descurajarea căutării în gunoaie poate fi una provenită din forţă comună. Vom fi sprijiniţi de o firmă de pază şi protecţie, ai cărei angajaţi vor patrula ocazional, dar în primul rând se vor deplasa la locurile anunţate de către locatari: dacă sunteţi martorul unei fapte ilegale de acest gen, sunaţi imediat la numărul de telefon 0742 038585! Suntem convinşi că împreună putem descuraja fenomenul păgubitor”, se arată în comunicatul menţionat, semnat de compania publică de salubrizare Eco-Csík şi Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

Sursa citată mai arată că atât aruncarea gunoaielor, cât şi deteriorarea sau folosirea neadecvantă a containerelor de deşeuri sunt acte ilegale.

Directorul executiv al firmei de salubrizare, Pál Tamás, a declarat că este o problemă foarte mare, întrucât unele persoane deteriorează şi fac dezordine la punctele de colectare, existând situaţii în care au dat foc containerelor, atât supraterane cât şi subterane, sau au deteriorat uşile şi pereţii containerelor tip cutie.

Potrivit sursei citate, în oraş există aproape 80 de puncte de colectare a deşeurilor şi este costisitor să fie montate camere de supraveghere, de aceea se apelează la ajutorul cetăţenilor, pentru a descuraja acest fenomen.

Recent, primarul municipiului, Korodi Attila, a declarat că se ia în calcul şi montarea unor puncte de colectare selectivă inteligente, digitalizate, în centrul oraşului, pentru ca acestea să nu mai fie distruse. AGERPRES