Primăria Merei face demersuri pentru ca Sărata Monteoru să redevină staţiune balneoclimaterică

Primăria comunei buzoiene Merei face demersuri pentru ca Sărata Monteoru să recapete statutul de staţiune balneoclimaterică, a anunţat edilul Ştefan Chircă. Acesta susţine că “în ciuda vizitei a mii de turişti din întreaga ţară care vin în fiecare an la tratament, Sărata Monteoru este considerată staţiune de interes local”.

“Am trimis la un institut de specialitate mai multe probe de apă din principalele izvoare, apele cu proprietăţi curative sunt menţionate încă de la începutul secolului al XlX-lea, localnicii din întreaga zonă folosindu-le pentru tratarea mai multor unor boli. De la sfârşitul secolului al XlX-lea şi până la venirea comunismului, Sărata Monteoru avea statut de staţiune balneo-climatică de prim rang, aici se tratau afecţiuni ale aparatului locomotor cum ar fi reumatismale degenerative, afecţiuni ale sistemului nervos periferic şi chiar afecţiuni ginecologice”, a mai declarat sursa citată.

Primarul comunei Merei a mai spus că “în ultimii ani, la Sărata Monteoru au fost construite zeci de pensiuni, localitatea deţinând peste o treime din capacitatea de cazare a judeţului Buzău, toate aceste investiţii fiind făcute pentru exploatarea calităţilor curative ale apei şi a climei de excepţie”. AGERPRES