Administratorul unei firme de salvamari a informat ca va actiona in instanta Primaria Mangalia pentru ca nu i-a platit serviciile prestate in sezonul estival 2008.

Administratorul firmei „Callatis Club Nautic”, George Lipoveanu, a declarat ca, dupa ce firma sa a asigurat serviciile de salvamar pe plaja dintre Olimp si Mangalia, incepand cu 1 mai 2008, la licitatia organizata de Primaria Mangalia, la jumatatea lunii august, o alta firma, infiintata ad-hoc, a castigat.

La licitatie au participat doar firmele „Callatis Club Nautic” si Asociatia operatorilor de plaja „Litoral”. „Firma castigatoare, Asociatia operatorilor de plaja Litoral, a fost infiintata ad-hoc pentru a castiga licitatia, unul dintre asociati fiind Dan Georgescu, consilierul primarului Mangaliei. Firma nu trebuia admisa la licitatie pentru ca, potrivit caietului de sarcini, firmele participante ar fi trebuit sa aiba o vechime de trei ani in domeniu”, a declarat administratorul firmei „Callatis Club Nautic”.

Potrivit acestuia, dupa licitatie, firma castigatoare a primit de la Primaria Mangalia suma de aproape 1,3 milioane de lei, „pentru servicii pe care de fapt nu le-a prestat”. „Firma mea a pierdut licitatia, desi am cerut, pentru serviciile pe care noi chiar le-am prestat, o suma mult mai mica, de aproape 700.000 de lei”, a mentionat George Lipoveanu. El a declarat ca, pe langa actionarea in instanta a Primariei Mangalia, va sesiza si Curtea de Conturi cu privire la licitatia pentru asigurarea serviciului de salvamar.

Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a declarat ca licitatia respectiva s-a desfasurat in mod legal. „Banii pe care i-am dat firmei castigatoare pentru ca a prestat servicii de salvamar, domnul Lipoveanu nefacand altceva decat sa dezinformeze, au provenit din banii alocati de Guvern pentru asa ceva. Guvernul a alocat 1,5 milioane de lei, iar diferenta de bani care a ramas dupa licitatie am returnat-o”, a declarat primarul Mangaliei.

Potrivit acestuia, la Primaria Mangalia s-au prezentat lucratori ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care au spus ca au primit o reclamatie referitor la licitatia pentru desemnarea firmei privind asigurarea serviciului de salvamar in zona Olimp-Mangalia. „Anchetatorii au ridicat mai multe documente din Primarie. Ancheta este in curs de derulare”, a precizat primarul Mangaliei, Claudiu Tusac.