Primăria Mangalia a început reabilitarea a 17 străzi printr-un proiect cu fonduri europene

Primăria Mangalia a început lucrările de reabilitare a 17 străzi din mai multe zone ale oraşului, printr-un proiect în valoare de 7 milioane de euro ce face parte dintrun amplu program, cu fonduri europene, de modernizare a infrastructurii municipiului şi staţiunilor arondate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia, proiectul de reabilitare a celor 17 străzi a fost iniţiat încă din 2016, odată cu deschiderea noilor axe de finanţare europeană. După parcurgerea etapelor legale de evaluare şi analiză, contractul de finanţare a fost semnat în primăvara anului 2019. Ulterior, s-au desfăşurat procedurile de achiziţie şi licitaţie, astfel că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în primele zile ale acestui an.

“La acest proiect lucrăm de 3-4 ani, întrucât este cel mai amplu program de asfaltare din Mangalia, din ultimii 30 de ani. Fiind vorba de bani europeni, parcursul documentelor a fost destul de anevoios, cu numeroase etape de verificări, clarificări, analize şi evaluări cerute de normele UE în vigoare. În cele din urmă, am reuşit să intrăm cu lucrările în teren”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

El a mai spus că, pentru a nu îngreuna circulaţia rutieră şi pietonală în oraş, se va interveni pe rând, pe câte o singură stradă din cele 17 prevăzute în proiect. “Abia după finalizarea lucrărilor pe o stradă, se va intra pe următoarea stradă din graficul de lucrări. În prezent, suntem cu utilajele pe str. Muncitorului, care avea nevoie stringentă de reabilitare. Facem trasările topografice, apoi începem reabilitarea trotuarelor, cu pavele. Ulterior, vom continua cu asfaltarea străzilor şi aleilor din cartier. Acolo unde avem arbori uscaţi sau cu rădăcinile ieşite prin trotuar, vom cere acordul de la Protecţia Mediului pentru a planta copaci tineri, aşa cum am procedat pe strada Negru Vodă”, a explicat primarul.

Termenul de finalizare a lucrărilor este toamna anului în curs. AGERPRES