Primăria Mangalia a atribuit 4,4 hectare pentru un cartier de locuinţe ANL în staţiunea Cap Aurora

Consilierii locali din Mangalia au aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui cartier de locuinţe tip ANL în staţiunea Cap Aurora, administraţia locală atribuind un teren de 4,4 hectare în acest sens, spre folosinţă gratuită.

“Unul dintre proiectele adoptate de aleşii locali a vizat elaborarea unui PLAN URNANISTIC ZONAL (PUZ) pentru construirea unor locuinţe tip ANL, în staţiunea Jupiter-Cap Aurora. Conform documentaţiei din proiect, Primăria Mangalia a atribuit terenul de 4,4ha, spre folosinţă gratuită, Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care va construi un complex rezidenţial, cu regim de înălţime S/Ds+P+2E”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

Locuinţele construite de ANL vor putea fi cumpărate în rate, prin credit ipotecar. “La această documentaţie am lucrat încă din 2018, fiind interesaţi de construirea acestor locuinţe, în special pentru tinerii Mangaliei, care au dificultăţi financiare în construirea sau achiziţionarea unei case. Locuinţele construite de ANL au preţuri atractive şi pot fi cumpărate în rate, prin credit ipotecar”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Potrivit sursei menţionate, în prezent ANL construieşte, pe strada Oituz din Mangalia, un complex rezidenţial format din 16 case şi un bloc cu 22 de apartamente, ce sunt în curs de contractare de către persoanele care au depus dosarele la instituţia guvernamentală. AGERPRES