Primăria Mangalia va demola peste 1.700 de garaje ilegale pentru a amenaja 3.500 de locuri de parcare

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anunţat că vor fi demolate peste 1.700 de garaje amplasate ilegal, care ocupă în total o suprafaţă de aproximativ patru hectare, pentru a amenaja aproape 3.500 de locuri de parcare de reşedinţă, dar şi locuri de joacă şi spaţii verzi.

Edilul Mangaliei a precizat că în perioada următoare administraţia locală va lansa un proiect de sistematizare ce presupune atât degajarea garajelor instalate fără autorizaţie de construire, cât şi amenajarea parcărilor rezidenţiale, a locurilor de joacă şi spaţiilor verzi. Primarul a subliniat că în oraş au fost inventariate 1.737 de garaje construite fără autorizaţie, ce ocupă suprafaţa de aproximativ patru hectare de teren.

“Pe această suprafaţă, ocupată acum de garajele amplasate fără autorizaţie, vom amenaja aproape 3.500 parcări de reşedinţă cu plată, dar şi locuri de joacă, spaţii verzi şi alei pietonale. Documentaţia tehnică este aproape finalizată, urmând să parcurgem toate etapele legale, în vederea eliberării domeniului public de construcţiile fără autorizaţie şi realizarea parcărilor de reşedinţă pentru proprietarii de autoturisme” – a declarat Radu.

Potrivit primarului Cristian Radu, de la începutul acestei săptămâni, la solicitarea administraţiei locale, proprietarii au ridicat şi degajat de pe domeniul public, într-o primă etapă, şase garaje tip din beton armat, care blocau accesul către punctele de transformare ale E-Distribuţie şi de pe aleile pietonale din zona blocurilor de locuinţe. “Am luat decizia să ridicăm toate garajele care blochează accesul către obiectivele furnizorilor de utilităţi sau intrările în blocuri, astfel că am transmis somaţii deţinătorilor de garaje, iar unii dintre aceştia au început deja să şi le ridice singuri. Acolo unde proprietarii vor refuza, ne ocupăm noi, dar pe cheltuiala proprietarilor”, a precizat Cristian Radu.

Tot în această perioadă, Primăria Mangalia continuă ridicarea sau demolarea chioşcurilor şi altor construcţii amplasate ilegal pe domeniul public, în oraş şi în staţiunile turistice. AGERPRES