Primăria oraşului Ineu va ataca în instanţă ordinul prin care s-a instituit carantina, care a intrat în vigoare miercuri, considerând că măsura este una tardivă şi afectează populaţia şi economia zonei.

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, a declarat că a făcut propunerea de contractare a unei firme de avocatură în Consiliul Local, care a aprobat-o.

Consiliul Local a decis contractarea unui avocat pentru a ataca la Curtea de Apel Bucureşti acest ordin. Procedura a fost demarată cu documentaţiile necesare (…) Consider că este o măsură tardivă, cazurile la Ineu au început să scadă. Sunt destule probleme şi din punct de vedere economic şi social, nu este o măsură binevenită„, a spus primarul.

El a mai spus că „localnicii nu văd cu ochi buni nicio măsură de acest gen”. „Prima zi de carantină a fost destul de dificilă, pentru că oamenii nu au fost informaţi, mai ales cei care nu au acces la mediul online. Am încercat să informăm mai multă lume cu ajutorul jandarmilor şi poliţiştilor, pentru ca oamenii să fie pregătiţi cu documente când ies din casă. De vineri, o să fie mai strict, vor fi mai vigilenţi şi cei de la Poliţie„, a mai declarat Călin Abrudan.

Marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis instituirea carantinei în oraşul Ineu, din cauza răspândirii accentuate a SARS-CoV-2 în comunitate, iar un ordin în acest sens a fost semnat, miercuri, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Rata incidenţei la 1.000 de persoane era de 10,25 la momentul în care s-a făcut adresa către INSP. Calculele care s-au făcut pe metodologie au făcut ca Ineu să depăşească punctajul, iar INSP a verificat documentele trimise de DSP Arad şi a dat aviz. Scopul carantinei este de a limita mişcarea nejustificată a cetăţenilor. Se vor limita intrările şi ieşirile din localitate, dar viaţa cotidiană se va desfăşura normal, oamenii vor merge la serviciu, vor avea acea declaraţie, magazinele vor fi deschise, trebuie păstrată mai strict distanţarea fizică, dar nu trebuie să intrăm în panică„, declarase, marţi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş. AGERPRES