Municipalitatea ieşeană a informat că va implementa conceptul de Park & Ride cu scopul reducerii traficului auto şi aglomerării intrării în municipiu prin zona sudică (CUG).

Potrivit unui comunicat de presă, acesta este un sistem care oferă conducătorilor autovehiculelor posibilitatea de a-şi lăsa maşinile la marginea oraşului şi de a-şi continua drumul cu ajutorul mijloacelor de transport public.

„Primarul Mihai Chirica a semnat un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru construirea unei parcări de tip Park & Ride în zona CUG. Conducerea Primăriei intenţionează ca pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, aflată între Centrul Tehnologic Regional şi Centrul Expoziţional, parte a unui teren de aproximativ 30.000 de metri pătraţi aflat în proprietatea municipalităţii, să construiască o parcare supraterană cu regimul de înălţime P + 3, care să ofere minim 300 de locuri de parcare”, se menţionează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, alegerea amplasamentului a ţinut cont de fluxul considerabil de maşini în zonă, în jur de 21.000 de autovehicule intrând zilnic în oraş pe DJ 248 – Şoseaua Nicolina, de existenţa mijloacelor de transport public în imediata apropiere, la rond Tehnopolis, precum şi de existenţa benzii dedicate pentru tramvaie şi autobuze de la capăt CUG până în Podu Roş, ceea ce avantajează transportul public, în special la orele de vârf.

Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic vor fi realizate în cel mult şase luni de SC 3B Construction Project SRL în cadrul unui contract în valoare de 149.940 lei. După finalizarea documentaţiei, municipalitatea va identifica sursa de finanţare şi va organiza licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor. AGERPRES