Primăria Iaşi vrea debarcader, plaje, paintball şi telescaune la Ciric

ciric.jpgMunicipalitatea ieşeană vrea să transforme pădurea şi lacul Ciric din apropierea Iaşiului într-o adevărată zonă de agrement din care să nu lipsească plajele, piscinele, zone de picnic sau telescaunul.

Şeful Direcţiei de Dezvoltare şi Proiecte Europene din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, Cosmin Coman, a declarat, miercuri, că la Ciric urmează să fie modernizate aleile pietonale şi căile de acces auto, să fie amenajate parcări, piste pentru biciclişti, plaje, piscine pentru adulţi şi copii, locuri de joacă, un zid de escaladă sau zone de picnic. Alte investiţii vizează construirea de terenuri de minigolf, paintball, fotbal, handbal, debarcadere, pontoane, dar şi un traseu de telescaun.

Pentru a transpune în realitate proiectele, reprezentanţii municipalităţii vor organiza la mijlocul săptămânii viitoare o licitaţie pentru execuţia lucrărilor estimate la peste 35 de milioane de lei, fără TVA. Potrivit lui Coman, doar trei firme sunt interesate de execuţia lucrărilor de modernizare a zonei de agrement Ciric, care vor trebui finalizate în termen de 24 de luni de la data semnării contractului. Proiectul de modernizare a zonei de agrement Ciric are o valoare totală de 12 milioane de euro şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Planul Operaţional Regional – Axa 5 Turism. Zona Ciric este situată la un kilometru de Iaşi şi leagă oraşul de aeroport. AGERPRES