Primăria Iaşi va sprijini organizarea “Romanian Fashion Week”

Primarul Gheorghe Nichita a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a decis să finanţeze cea de-a XII-a ediţie a festivalului de modă Romanian Fashion Week, organizat de creatoarea de modă Irina Schrotter.

Pentru festivalul care se va desfăşura la Sala Polivalentă din Iaşi, în perioada 8 – 10 iunie, primarul are nevoie de acceptul consilierilor locali în şedinţa din 31 mai pentru a aloca 4.000 de euro pentru închirierea sălii, precum şi de alte fonduri necesare asigurării transportului dus-întors între Bucureşti şi Iaşi a participanţilor la Romanian Fashion Week, precum şi pentru cazarea a 42 de persoane la hotelul “Municipal”.

Primarul Iaşiului a precizat că nu va aloca pentru acest festival suma solicitată în urmă cu două luni de Irina Scrotter – 150.000 de euro – din cauza crizei economice. “În strategia Primăriei sunt incluse programe privind sprijinirea industriei creative. Ca în fiecare an, voi sprijini, ca reprezentant al municipalităţii, în măsura în care ne permite criza, organizarea acestui festival de modă”, a spus primarul Nichita în conferinţa de presă.

Contactată telefonic, Irina Schrotter a declarat că este bucuroasă că primarul Nichita a revenit la sentimente mai bune, deşi solicitarea sa pentru organizarea festivalului de modă e mult mai mare. “Suntem bucuroşi să constatăm că în sfârşit administraţia locală înţelege să susţină acest eveniment, care într-un fel sau altul susţine economia. Chiar dacă Romanian Fashion Week are loc în provincie, are anvergură naţională şi este considerat drept evenimentul etalon din industria noastră. Mulţi tineri designeri au posibilitatea şi în acest an de a-şi lansa propriile colecţii de debut”, a spus Irina Schrotter. AGERPRES