Reprezentanţii Primăriei Iaşi au anunţat, că printr-o decizie definitivă şi irevocabilă dată săptămâna trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie instituţia va recupera suma de 647.060,43 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit unui comunicat de presă, suma reprezintă o corecţie financiară aplicată unuia dintre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană derulate în oraş, „Axa de Dezvoltare Nord-Sud în Municipiul Iaşi”.

„În 2016, Ministerul Dezvoltării invocase existenţa unor presupuse nereguli în ceea ce priveşte încheierea unui contract de lucrări în valoare de 12.941.2018,40 lei, parte a proiectului general, şi aplicase o corecţie financiară de 5%. Municipalitatea a contestat atât raportul care viza respectivele nereguli, cât şi corecţia financiară, iar în noiembrie 2016 Curtea de Apel Iaşi a dat câştig de cauză Primăriei. Ministerul Dezvoltării a formulat recurs, însă Înalta Curte l-a respins săptămâna trecută ca nefondat, astfel că municipalitatea va întocmi documentaţia aferentă restituirii sumei menţionate. Finalizat în decembrie 2015 şi cu o valoare de circa 85 de milioane de lei, proiectul Axa de Dezvoltare Nord-Sud în Municipiul Iaşi a inclus construirea Pasajului Octav Băncilă (532 de metri) şi modernizarea a nouă străzi din arealul deservit de pasaj, atât din cartierul Alexandru cel Bun, cât şi din Păcurari, cu o lungime totală de nouă kilometri”, se arată în comunicatul de presă. AGERPRES