Primăria Iaşi lansează o campanie de consultare a cetăţenilor privind bugetul local pe 2019

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că municipalitatea lansează, în 10 decembrie, o campanie de consultare a cetăţenilor cu privire la bugetul local. Potrivit primarului Iaşiului, campania va dura o lună.

“Pentru al patrulea an consecutiv, începem dezbaterea privind bugetul pentru 2019 înainte de apariţia bugetului naţional. Facem acest lucru înainte de de a fi anunţat bugetul naţional, pentru că timpul devine foarte strâns şi sunt termene care nu dau voie la o dezbatere publică de amploare. Din acest motiv vom împărţi 5.000 de chestionare. Ce urmărim? Evidenţierea tuturor problemelor pe care cetăţenii le doresc, le au sau le consideră prioritare. Ne dorim ca, în 2019, să avem unul dintre cele mai performante bugete. Prioritatea principală va fi implementarea proiectelor europene, care au o valoare considerabilă, dar vom utiliza şi resursele proprii într-o modalitate cât mai eficientă”, a declarat primarul Chirica.

În cele cinci centre de cartier vor fi împărţite 5.000 de chestionare. La aceasta se adaugă celelalte etape de dezbatere publică, reprezentând întâlniri directe, tematice pe diverse domenii precum infrastructura, educaţia, sănătatea, sportul, a precizat edilul ieşean. AGERPRES