Primăria municipiului Hunedoara a obţinut noi fonduri, în valoare de peste 12 milioane de euro, pentru cinci proiecte de investiţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), documentele fiind semnate joi de primarul localităţii, Dan Bobouţanu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, contractele de finanţare semnate joi se referă la reabilitarea energetică a unor blocuri, achiziţia unor autobuze electrice pentru transportul public şi actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Hunedoara într-un format digital.

Astfel, trei contracte de finanţare vizează reabilitarea energetică a opt blocuri de pe Pietonala Corvin şi a câte două blocuri – turn de pe b-dul Mihai Viteazul şi alte două blocuri de pe strada Trandafirilor. Valoarea totală a acestor trei proiecte este de aproximativ 9,3 milioane de euro.

Cel de-al patrulea contract de finanţare semnat vizează proiectul prin care, în parteneriat cu Primăria Teliuc, Primăria Hunedoarei urmează să cumpere 4 autobuze electrice noi, deservite de 6 staţii de încărcare, vehicule care să circule pe ruta dintre cele două localităţi amintite. Proiectul are o valoare totală de 2,3 milioane de euro, cu TVA.

Al cincilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare este cel prin care va fi actualizat în format digital Planul Urbanistic General al municipiului şi va fi întocmit şi un Plan Urbanistic Zonal pentru zona adiacentă Castelului Corvinilor. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 580.000 de euro, cu TVA.

Primarul Dan Bobouţanu a menţionat că planificarea reprezintă un aspect important în dezvoltarea comunităţii locale, administraţia având în atenţie proiecte şi contracte de finanţare pentru următorii 5-7 ani.

„Planificarea corectă este obligatorie în orice demers privind administraţia publică locală. Ne gândim la viitor, nu ne rezumăm să implementăm proiectele pe care le avem acum, efectiv, în lucru. Lucrările mari cu finanţare europeană care se văd acum în oraş sunt făcute în baza unor proiecte scrise şi trecute prin procedurile legale de rigoare în perioada 2016-2019. Acum începem să depunem noi proiecte şi să semnăm contracte de finanţare pentru următorii 5 – 7 ani. Este abia începutul unei noi serii de iniţiative ale Primăriei pentru care încercăm să obţinem bani europeni”, a afirmat primarul municipiului Hunedoara. AGERPRES