Primăria municipiului Hunedoara a licitat la Bursa Română de Mărfuri o cantitate de 5.708 MWH de energie electrică, aceasta reprezentând consumul estimat de administraţia publică locală până la sfârşitul anului pentru instituţiile din oraş, în principal spitalul municipal, şcolile şi alte clădiri publice, a informat municipalitatea. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 250 de lei/MWH, iar cel final a fost stabilit la 147,15 lei /MWH.

Am fost nevoiţi să licităm din nou la bursă preţul energiei electrice, pentru că vechiul furnizor a reziliat contractul pe care îl avea până acum cu Primăria municipiului Hunedoara. Reprezentanţii acelui furnizor au luat decizia de a rezilia contractul cu noi pentru că nu mai făceau faţă la creşterile excesive de pe piaţă„, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Potrivit acestuia, noul preţ obţinut de administraţia locală este foarte bun, în condiţiile în care tarifele la energia electrică au crescut de aproape trei ori în ultimele luni. „Preţul energiei electrice aproape că s-a triplat în ultimele luni. Preţul pe care l-am obţinut noi este unul foarte bun, în condiţiile în care fluctuaţiile de pe bursă au dus, în ultima perioadă, la o creştere de până la aproape 600 de lei/MWH a costului energiei electrice”, a explicat edilul hunedorean.

Primăria Hunedoara a mai cumpărat anul trecut energie electrică de pe Bursa de Mărfuri, reuşind să obţină un tarif de 134 de lei/MWH. AGERPRES