nitu c-tin.jpgPrimaria orasului Horezu are in derulare proiecte cu finantare europeana in valoare de 2,6 milioane euro, a declarat, joi, Constantin Nitu, primarul localitatii.

„Suntem la inceput, dar probabil ca pentru a dezvolta si mai mult zona care are un potential extraordinar, vom apela in anii urmatori la si mai multi bani europeni. Avem un milion de euro din fonduri Phare, investiti in modernizarea si extinderea retelei de apa a localitatii. Nu putem sa emitem pretentii cand noi inca nu suntem in mileniul trei”, a spus edilul.

Alte proiecte, potrivit spuselor primarului din Horezu, reprezinta asfaltari de drumuri in doua zone cu potential tuiristic – Ursani si Romani, drumuri care duc spre muntii Capatanii. Asfaltarea acestor doua drumuri insumeaza 400.000 euro.

„Un alt proiect extrem de important, de fapt o lucrare aflata in faza de executie, care insumeaza costuri de un milion de euro, il reprezinta drumul de Romani pana sus la viitoarea statiune montana de pe varful Valeanu”, precizeaza Constantin Nitu.

Localitatea Horezu a fost declarata in urma cu aproape cinci ani oras – statiune si este un puternic centru cultural. Dar, pe langa ceramica de traditie sau stilul arhitectonic brancovenesc intalnit la Manastirea Hurez, aici va fi cea mai inalta statiune montana pentru sporturile de iarna. Deja drumul care leaga orasul de varful Valeanu este realizat pe aproximativ 8 kilometri din distanta totala de 12 kilometri, si, mai spune Nitu, foarte multe pensiuni sunt in lucru.