barbu_nicolae1.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că organizarea de spectacole la Ateneul Nicolae Bălănescu şi la sala de festivităţi a Centrului Cultural Ion Vinea, a fost suspendată până când nu vor fi obţinute avizele de prevenţie şi stingere a incendiilor (PSI).

„Atâta timp cât nu avem garanţia că sunt îndeplinite sută la sută toate normele de securitate la incendiu şi siguranţa cetăţenilor, nu vom mai permite organizarea de spectacole la Ateneul Nicolae Bălănescu şi la sala de festivităţi a Centrului Cultural Ion Vinea. Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp de către executiv în urma verificărilor făcute de specialiştii din cadrul Primăriei. În ceea ce priveşte clădirea Ateneului, la începutul anului 2015 a fost constatat faptul că nu exista autorizaţia PSI, chiar dacă la demararea construcţiei în 2006 exista un aviz. În această situaţie ISU Giurgiu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, au recomandat realizarea unei expertize tehnice asupra clădirii”.

„Nu vreau să spun că până acum Ateneul a reprezentat un pericol pentru siguranţa cetăţenilor din orice punct de vedere, ci doar că nu avem documentele care să infirme acest lucru. În acest sens am dispus, prin dispoziţie de primar, înfiinţarea unei comisii care să verifice documentaţia tehnică, avizele şi autorizaţiile de funcţionare ale tuturor imobilelor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Giurgiu, inclusiv cele aparţinând societăţilor subordonate”, a afirmat Barbu.

El spune că acum Primăria municipiului Giurgiu a încheiat un contract cu o firmă de proiectări-expertizări construcţii pentru a se verifica proiectul şi situaţia din teren şi pentru a fi consemnate toate modificările de la proiectul iniţial, urmând ca la final, în baza situaţiei existente pe teren, să poată fi întocmită expertiza PSI şi cerinţele de siguranţă la incendiu. După implementarea acestor cerinţe, se va putea cere autorizarea ISU pentru cele două săli de spectacole.

Primarul a mai spus că „securitatea oamenilor primează” şi că pentru organizarea spectacolelor şi balurilor bobocilor municipalitatea caută soluţii împreună cu conducerea Consiliului Judeţean pentru a fi „găzduite la Teatrul Tudor Vianu”. AGERPRES