barbu_nicolae3.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că măsurile de relansare economică şi relaxare fiscală au făcut ca şi în oraş să fie simţită creşterea economică, astfel încât au fost înregistrate creşteri ale veniturilor administraţiei locale în ultimele luni.

„Am resimţit şi noi boomul economic, creşterea economică din ultimele luni, prin veniturile care au revenit de la bugetul de stat prin cotele de impozit pe venit. La nivelul Primăriei municipiului am o creştere foarte mare faţă de anii anteriori şi lucrul acesta s-a văzut şi datorită politicilor bune care au fost implementate la finalul anului 2014”.

„Au fost şi abuzuri, pot să le consider abuzuri dacă pentru 30 de bani vii şi închizi o firmă, dar, în final, rezultatele sunt bune. Primăria are creşteri de aproape 18 la sută de la începutul anului din cotele de impozit pe venit, în cifre absolute sunt aproape 1,8 milioane de lei suplimentari la bugetul local în primele patru luni ale anului. La anumite venituri, de exemplu la amenzi, am şi de zece ori mai mult venituri”, a detaliat primarul Nicolae Barbu.

El spune că în primele trei luni ale acestui an municipalitatea a încasat 22,6 milioane de lei, aproape jumătate din cât s-a încasat în urmă cu trei ani, în 2012, iar din amenzi se încasau anul trecut 130 de mii de lei, iar acum, în primele luni ale acestui an, s-au încasat 1,4 milioane de lei, acestea fiind venituri extrabugetare pe care nu le lua în calcul. „Nu am primit nimic de la bugetul de stat prin redistribuire sau prin aplicarea legii bugetului, dar prin aceste măsuri care au dus la creşterea veniturilor pot să spun că suntem mai mulţumiţi decât dacă ne-ar fi dat prin mila Consiliului Judeţean câteva sute de mii de lei”, a concluzionat primarul Nicolae Barbu. AGERPRES